Slide service

Het maken van aantrekkelijke slides is een vak apart. In voorbereiding naar een keynote op een congres, een belangrijke publiekslezing of een interview bij NWO of ERC kan de worsteling met PowerPoint een tijdrovende bezigheid zijn. Bovendien is het eindresultaat niet altijd naar wens. Daarom bieden we naast onze training Presentatieontwerp ook de mogelijkheid om slides door ons te laten ontwerpen.

 

Lees meer

Illustratie voor onderzoeksvoorstellen

Verbeelding van wetenschappelijke methodes, concepten en theoretische modellen maakt vaak meer duidelijk dan met tekst mogelijk is. Bovendien laten goede illustraties de kern van een idee in het oog springen en draagt een professionele uitstraling bij aan een positief beeld dat de lezer krijgt van de auteur. Zeker in een onderzoeksvoorstel dat wordt ingediend bij NWO of ERC zijn dat belangrijke redenen om illustraties serieus te nemen.

 

Lees meer

Wat onze klanten zeggen

Naast dat wij training en coaching bieden, ontwikkelen wij ook slides voor keynotes of de presentaties die onderdeel uitmaken van interviews bij NWO of ERC en illustraties voor onderzoeksvoorstellen. Onze support beperkt zich niet tot het tekenen van plaatjes. We denken graag mee over de belangrijke stappen die daaraan vooraf gaan: van idee naar verhaal en van verhaal naar ontwerp.

Om tot het beste beeld te komen, moeten we de centrale ideeën eerst begrijpen. Het ontwerpproces helpt om een presentatie of onderzoeksvoorstel aan te scherpen. Dat begint met de fase waarin we samen de eerste schetsen maken, gaat door in de fase waarin we de illustraties tekenen en commentaren van derden verwerken. Doordat verbeelding een idee kraakhelder maakt, lokt het kwalitatief hoogstaand commentaar van meelezers of proefpubliek uit. Soms betekent dit dat we terug naar de tekentafel moeten. Wanneer de illustratie die in het definitieve onderzoeksvoorstel beland of de gebruikte presentatie versie vijftien is, getuigt dat van een evolutie van ideeën waarin verbeelding een belangrijke rol speelde.

INEKE SLUITER (HOOGLERAAR GRIEKS UNIVERSITEIT LEIDEN; HOOFDAANVRAGER VAN HET ZWAARTEKRACHTPROGRAMMA ‘ANCHORING INNOVATION’):