Bloggen online training
Als je je zichtbaarheid in de academische wereld en daarbuiten wilt vergroten, is het starten van een blog een beproefd middel. Jij besluit wat je schrijft en wanneer je het publiceert. Op je blog kun je binnen je eigen grenzen experimenteren met vorm en inhoud. Van bloggen leer je beter schrijven en het is een manier om je netwerk te vergroten. Het kan zelfs helpen om je ideeën te verbeteren.
Inhoud van de training
Deze training biedt een brede introductie in het bloggen als wetenschapper. Naast het schrijven van een blog, gaat de training ook in op hoe je een blog inpast in je academische carrière.
De eerste online groepssessie begint met de strategie achter je blog. Waarom wil je bloggen? Wat is je doel? Voor wie schrijf je en welke niche in de blogosfeer wil je veroveren? Ook leer je goede onderwerpen bedenken. Je selecteert er een om verder mee te werken.
Tijdens de huiswerkopdrachten maak je een opzet voor een eerste post, schrijf en publiceer je die. Hiervoor gebruik je het trainingsmateriaal dat op academicblogging.nl staat. De trainer geeft je persoonlijke tips en feedback op je opzet en eerste versie. Hierna publiceer je je post op academicblogging.nl en leer je de basics van WordPress kennen.
In de tweede online meeting staat gelezen worden centraal. We behandelen onder meer de titel en hoofdfoto van een post. Ook leer je hoe je blog beter gevonden wordt met Google en stippen we de distributie via sociale media aan.
Praktisch
Trainer: Hermen Visser | Duur: twee groepssessies van twee uur, acht uur individuele opdrachten | Maximum aantal deelnemers: 6 | Promovendi van de Universiteit Leiden en het LUMC kunnen deze training volgen binnen het PhD training programme.
Neem contact op voor meer informatie
Zie ook
Een brede introductie in de wereld van sociale en traditionele media krijg je in onze training Sociale en traditionele media.
Maatwerk
Hoewel de opzet een beproefd recept is, kunnen we de inhoud van de training aanpassen. We kunnen de training bijvoorbeeld focussen op een groepsblog waarin ook de rolverdeling tussen de redactieleden aan bod komt.